Försäljning Lantgård, Vaggeryd, Skåne, Sverige, Nöthult Norrgården, 56791 Vaggeryd

Försäljning - Cod. 39213

  • Typ: Lantgård
  • Område: 78192 m²
  • Antal rum: 6-7
  • Våning: Trä

Genuin hästgård med bra läge!
Fin hästgård om ca 8 ha med bra möjligheter att driva verksamhet, i hjärtat av Småland.

Denna fina gård med kanonläge nära E4:an, ligger strax söder om Jönköping. Här tar du dig snabbt in till storstaden på bara 20 minuter! Till Värnamo tar du dig på 30 minuter. Dessutom nära Vaggeryds centrum med skolor och affärer och närhet till Vaggeryds Travbana som bara ligger 8 minuter bort.


Fastigheten omfattar stor huvudbyggnad ifrån 1802 med 7 rum och kök. Här är mycket utav 1800-talscharmen bevarad. Byggnaden har renoverats i omgångar, senast 2017 med tillbyggt sovrum, badrum, tvättstuga och liten kontorsdel. Samma år byggdes även ny veranda om 26 kvm i häftig westernstil. Fiber finns installerat och klart, bara att ansluta! På denna fina anläggning har mycket energi lagts på detaljer för att få rätt känsla och look på byggnationerna. Som exempelvis handslipade brädor, handsmidda spikar och andra påkostade materialval!

Anläggningen omfattar följande;

- Stallbyggnad om ca 350 kvm med 6 st boxar med ändringsbara väggar, duschspilta med varmvatten. All el i hela stallbyggnaden är utbytt 2014 för högsta säkerhet. Undersökningsspilta är påbörjad med behandlingsutrymme för häst. Gummimatta av hög kvalitet finns till detta utrymme. Förvaringsplats samt foderutrymme under tak, för förvaring av foder eller maskiner/vedförråd, 2 st sadelkammare, varav den mindre är med diskbänk och varmvatten. Den större innefattar fönster mot ridbanan samt en täckestork. Båda är isolerade och uppvärmda. Stor loge med högt i tak för förvaring i ena änden. I den andra änden är det byggt en välisolerad och påkostad lokal på drygt 50 kvm. Lokalen färdigställdes 2019 och har använts till kurslokal och värms upp med luftvärmepump. Här finns en köksdel med spis i snygg retromodell, vacker unik diskho i koppar med varmt/kallt vatten. Sovloft ovanpå lokalen är påbörjad. Här är möjligheterna många! Lokalen kan med enkIa medel förvandlas till en lägenhet eller användas för konferenser, fester och kurser. I anslutning till lokalen finns en Separett torrtoa.

- Väldränerad belyst ridbana om ca 30x35 m.
- Belyst rundcorall om 18 m i diam. med liten läktare.
- Kuperade naturhagar.
- 2 st lösdriftsanläggningar. En om ca 30 kvm i anslutning till verkstaden. Den andra om ca 25 kvm. Eluppvärmda automatiska vattenkoppar i båda lösdrifterna.
- Rasthage och sjukhage med rejäla hingststaket.
- Isolerad verkstad om ca 28 kvm med gjutet golv och luftvärmepump.
- Annorlunda veranda i westernstil om ca 26 kvm. Här kan man sitta och njuta helt insektsfritt!

- Litet uthus 1. Byggnad om ca 13 kvm med vattenburen golvvärme. Den används idag som klinik men kan användas som tex. gäststuga/kontor.
- Uthus 2. Används idag som förråd med liten matkällare.
- Mysig grillplats i utkanten av ägorna.

Gården är kvalitetssäkrad och har utnämningen ”Säker Hästgård”, vilket bl.a ger låg försäkringspremie hos Länsförsäkringar.

I omgivningarna finns det fina rid- och körvägar.

REGISTRERADE BESÖK FÖR DETTA MEDDELANDE

Besök indelade efter ursprungsland

Byta datumintervall

Fråga efter denna bostad


REALIGRO FREE ADVERT
Jag skulle vilja få updateringar angående liknande erbjudande
I'm over 18, I accept Terms of Use and Privacy Policy.*
Avbryt
2005-2020 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Inställningar

    För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

    Ställ nu Visa inte igen
BB